Naše produkty

Prorok 10°   Prorok 12°  Prorok 14°  NEON

 

Charakter našich piv

Pivo vyráběné v Neratově má za snahu splňovat kritéria pro národní chráněné zeměpisné označení České pivo: České pivo je mírně alkoholický izotonický nápoj obsahující velké množství vitamínů a minerálních látek. Vyrábí se specifickou metodou na vymezeném území České republiky z chmele a sladu stanovené jakosti za využití zdrojů vody se specifickým minerálním složením. Jedná se o nejpitelnější pivo na světě – pivo, kterého se člověk nikdy nepřepije, které „nepřestane chutnat“.

Jeho definice: Světlé pivo, výrazné svou vůní po sladu světlého typu a po chmelu. Říz tohoto piva je střední, stejně tak jako plnost chutí, která je dána především rozdílem mezi zdánlivým a dosažitelným stupněm prokvašení. Intenzita hořkosti piva je střední až vyšší, charakter drsnosti jemný až mírně drsný. Barva piva je zlatožlutá, střední až vyšší intenzity. Pivo se vyznačuje svou jiskrností a po nalití do sklenice vytváří kompaktní bílou pěnu. Nejsou přípustné cizí chutě a vůně. Pro pivo českého typu jsou typické vyšší hodnoty polyfenolů a vyšší pH.

Suroviny a technologie

Suroviny

Další podmínkou pro kvalitní produkci je výběr prvotřídních surovin. Základem je voda, která v Neratově opravdu splňuje ty nejpřísnější parametry. Slady jsou nakupovány od výrobců, kteří zpracovávají špičkové hanácké ječmeny na humnových sladovnách, stejně jako to dělali naši předci už v 19.století. Chmel je zpracováván výhradně české provenience, pěstovaný na Žatecku a piva jsou jimi chmelena minimálně na 3x, aby výsledný produkt byl dostatečně hořký, ale zároveň i příjemně aromatický a chutný. Uvařená mladina se po zchlazení na předepsanou teplotu zakvašuje kvalitními kvasnicemi spodního kvašení Saccharomyces carlsbergensis a nechá kvasit zhruba tolik dní, jakou stupňovitost má původní mladina. Po vykvašení je zelené pivo sudováno do ležáckých tanků, kde dokvašuje – dozrává při velmi nízkých teplotách, tak aby získalo dostatečný říz, nebylo kalné a jeho chuť se stabilizovala.

Technologie

Vybavení pivovaru technologií vycházelo z požadavku vařit piva jako naši předkové, tedy tradičním dekokčním způsobem, kdy se z použitých surovin získá maximum látek v nich obsažených. To při striktním dodržování technologických postupů, předepsaných teplot i časových prodlev vytváří podmínky pro vznik výjimečného nápoje.

Pivovar Neratov

Bartošovice v Orl. horách 118
517 61

494 530 920
pivovar@neratov.cz

Provozovatel

ŠFN, s.r.o.
Bartošovice v O. h. 83
517 61

IČ: 04840526
DIČ: CZ04840526

Společnost je vedena u Krajského soudu v Hradci Králové
pod složkou C36718

Povinně zveřejňované údaje

Sládek - pan starý
Ing. Jiří Gross
gross.jirka@seznam.cz

Obchodní manažer, objednávky, spolupráce
Jiří Herynek, DiS. 
+420 602 467 008
 jiri.obchod@neratov.cz

Podsládek - pan podstarší
Dominik Malík
 +420 604 277 931
dominik@neratov.cz

Ekonomický manažer
Ing. Antonín Nekvinda
 +420 603 558 260
antonin@neratov.cz