Vyberte stránku

Suroviny a technologie

Suroviny

Další podmínkou pro kvalitní produkci je výběr prvotřídních surovin. Základem je voda, která v Neratově opravdu splňuje ty nejpřísnější parametry. Slady jsou nakupovány od výrobců, kteří zpracovávají špičkové hanácké ječmeny na humnových sladovnách, stejně jako to dělali naši předci už v 19.století. Chmel je zpracováván výhradně české provenience, pěstovaný na Žatecku a piva jsou jimi chmelena minimálně na 3x, aby výsledný produkt byl dostatečně hořký, ale zároveň i příjemně aromatický a chutný. Uvařená mladina se po zchlazení na předepsanou teplotu zakvašuje kvalitními kvasnicemi spodního kvašení Saccharomyces carlsbergensis a nechá kvasit zhruba tolik dní, jakou stupňovitost má původní mladina. Po vykvašení je zelené pivo sudováno do ležáckých tanků, kde dokvašuje – dozrává při velmi nízkých teplotách, tak aby získalo dostatečný říz, nebylo kalné a jeho chuť se stabilizovala.

Technologie

Vybavení pivovaru technologií vycházelo z požadavku vařit piva jako naši předkové, tedy tradičním dekokčním způsobem, kdy se z použitých surovin získá maximum látek v nich obsažených. To při striktním dodržování technologických postupů, předepsaných teplot i časových prodlev vytváří podmínky pro vznik výjimečného nápoje.

Pivovar Neratov

Bartošovice v Orl. horách 118
517 61

494 530 920
pivovar@neratov.cz

  

Provozovatel

ŠFN, s.r.o.
Bartošovice v O. h. 83
517 61

IČ: 04840526
DIČ: CZ04840526

Společnost je vedena u Krajského soudu v Hradci Králové
pod složkou C36718

Povinně zveřejňované údaje

Manažer
Antonín Nekvinda
603 558 260
antonin@neratov.cz

Sládek - pan starý
Ing. Jiří Gross
608 866 128
gross.jirka@seznam.cz

Podsládek - pan podstarší
Marek Wolf
494 530 920
marek@neratov.cz